Årskrönika Delagott 2020

Ännu ett år har gått, och jag är tacksam och stolt att få vara en del av Delagott. När året började hade vi 130 förvaltningsuppdrag, nästan alla är bostadsrättsföreningar, med cirka 8 000 lägenheter. Vid ingången till 2021 har vi fått 35 kunder till med 1 000 lägenheter. Adam flyttade från Solnakontoret till huvudkontoret i februari, och jobbar som förvaltare hos våra kunder. I september fick Solnakontoret en ny chef, Jörgen Kåhre, med lång och stor erfarenhet av fastighetsförvaltning. Han har utökat Solnakontorets verksamhet genom att köpa Boax och några andra mindre fastighetskötarbolag. Solnakontoret har nu fyra fastighetsskötare och Tyresökontoret har fem fastighetsskötare.

 

I december startade Fredrik Folkegård vårt Kungsholmenkontor, och Michael och Daniel startade vårt Västeråskontor. Stefan och Anna pratar med bostadsrättsföreningar i Uppsala och räknar med att starta ett kontor under 2021.

 

Våra lokalkontor finns nu i: Täby, Solna, Tyresö, Danderyd, Hammarby Sjöstad, Farsta, Kungsholmen, Västerås och Malmö. Det gör att vi finns nära våra kunder, men med en stark central IT-utveckling, ekonomiavdelning, kvalitetsarbete och kundtjänst. Philip och Edmon gör genomarbetade underhållsplaner.

 

Under 2020 har vi även förstärkt vår kundtjänst med Linnea. Hon sköter den ihop med Viktoria. Även Alexandra, Jennifer och Farshad, som är högskoleekonomer, har börjat på vår ekonomiavdelning under senaste året. Det är ett riktigt vasst och härligt team.

 

Vi har utvecklat en app som den nybyggda Brf Skogsstjärnan med 115 lägenheter har börjat använda under året. Med den kan byggföretaget skriva till de som flyttar in, medlemmarna kan boka i bilpoolen och föreningslägenheten, göra felanmälningar och bygga upp ett register om vilket underhåll som görs i föreningens lägenheter. Vi har också tagit fram en hemsida till en av våra kunder. Vi håller också på och utvecklar system som gör att våra kunder kan signera styrelseprotokoll digitalt i vår kundportal och få en bra överblick över föreningens avtal med mera.

 

Vi arrangerade också ett digitalt årsmöte med Percap i en bostadsrättsförening som brukar ha 5-10 besökare på sina årsmöten. 61 personer räknade vi till denna gång. De digitala möjligheterna är fantastiska!

 

Ja, det är mycket som händer i vår verksamhet. Vi har nu kommit en bit in i 2021 och det är väldigt spännande att få vara med i Delagott och se hur vi kan utveckla nya verktyg, och hur vi kan coacha våra förvaltare att utveckla våra kundrelationer.

 

Med tillönskan om ett riktigt, riktigt bra 2021!

 

// Mats Frosteman, VD Delagott